All Categories
Featured
Table of Contents
U moet dan aanvullende erkenningen aanvragen voor alle andere activiteiten die u doet. U levert producten van dierlijke oorsprong aan andere detailhandels in andere EU-landen verder dan het directe grensgebied, of u exporteert naar niet EU-landen. U kunt deze regelhulp gebruiken om te zien wat in uw situatie geldt. Heeft u een erkenning nodig, of is een registratie voldoende? Bekijk ook in het overzicht hieronder wat eventueel aanvullend geldt voor uw bedrijf.
Bedrijven die dieren slachten moeten altijd erkend zijn (Horeca stoelen horeca comfort design). Er geldt een uitzondering voor landbouwbedrijven in de primaire sector, die kleine hoeveelheden vlees van zelf geslacht pluimvee en lagomorfen rechtstreeks aan de eindverbruiker of aan de plaatselijke detailhandel leveren. Koel- en vrieshuizen moeten in principe worden erkend. Er zijn echter een aantal situaties waar de geconditioneerde opslag van producten van dierlijke oorsprong niet onder de erkenningsplicht valt
Gebruik hiervoor het formulier Registratie levensmiddelen. Geef aan dat u uw bedrijf wilt ‘Afmelden’. Gebruik voor elke vestiging een apart formulier. Trek overbodige erkenning in. Gebruik hiervoor het verleningenformulier. De registratieplicht staat in artikel 6, lid 2, van de Verordening (EG) 852/2004. De eisen waaraan levensmiddelenbedrijven moeten voldoen zijn, afhankelijk van het productiestadium, opgenomen in bijlage I of II van de verordening.
De aanvullende eisen waaraan erkende levensmiddelenbedrijven moeten voldoen, afhankelijk van hun activiteiten, zijn opgenomen in de Verordening (EG) 853/2004 en in de bijlagen I t/m III. Horeca barkrukken horeca design. Zie ook de Leidraad voor de toepassing van Verordening (EG) 853/2004 inzake levensmiddelen van dierlijke oorsprong van de Europese Commissie. Bekijk onderstaande specifieke voorbeelden
De hoofdactiviteit is de winkel (80% van de omzet). De leveringen aan de horeca en retail zijn daarin marginaal, want het is maar een klein deel van de activiteiten van de slager (Horecameubilair horeca praktisch). De leveringen zijn plaatselijk, want het vindt alleen in de regio plaats, dus in Nederland dan wel directe grensstreek
Geen erkenning. Dat het in de regio plaatsvindt is niet relevant voor de afweging. Een slager (met slagerswinkel) levert vanuit zijn slagerij ook aan instellingen en ziekenhuizen. Horeca stoelen horeca industrieel. Gekeken moet worden naar de hoofdactiviteit: is dit het leveren aan de eindverbruiker (consument) via de winkel of het leveren aan instellingen en ziekenhuizen? Als de hoofdactiviteit is het leveren aan de eindverbruiker (als richtlijn: meer dan 70%), dan is de levering aan instellingen en ziekenhuizen daarmee marginaal (tot een maximum van 500 kg per week)
Vervolgens moet bepaald worden of de levering plaatselijk is en of de activiteit beperkt is. Dat het in de regio plaatsvindt is niet relevant voor de afweging. De levering vindt plaats aan een klein aantal instellingen en ziekenhuizen in NL dan wel in de grensstreek, en het betreft slechts een paar producten uit het gehele assortiment: geen erkenning nodig.
Met een productie van 200 kg per week die 40% van de omzet vertegenwoordigt, zou een erkenning ook nodig zijn (Horeca barkrukken horeca outlet). Een grote visverwerker (20 man personeel, industrieel karakter, 5 koelwagens) zonder eigen winkel levert elke dag door heel Nederland vers, gefileerd en gemarineerde vis aan zorginstellingen. Zorginstellingen zijn weliswaar de laatste verbruiker van de levensmiddelen, maar de zorginstellingen gebruiken de levensmiddelen voor een levensmiddelenactiviteit (grootschalige bereiding in de keuken)
Bij levering aan horecabedrijven geldt op vergelijkbare wijze dat de horecabedrijven weliswaar de laatste verbruiker van de levensmiddelen zijn, maar ze gebruiken de levensmiddelen voor levensmiddelenexploitatie. Dit betekent dat een horecabedrijf geen eindverbruiker is en de visverwerker daarom erkend moet zijn. Een slagersbedrijf heeft geen winkel en levert nagenoeg uitsluitend geportioneerd vlees voor de horeca, meer dan 150 kg per week.
Als het bedrijf minder dan 150 kg per week levert, dan is die activiteit te klein om een erkenning te rechtvaardigen, al is het 100% van de omzet - Horeca barkrukken inspiratie. Een bedrijf zonder winkel levert op bestelling het hele jaar door in heel Nederland barbecue- en gourmetpakketten op basis van (deels gegaard) vlees en vis af bij de consument thuis
Dit is de enige activiteit. Hiervoor is geen erkenning nodig, want uitsluitend rechtstreekse levering aan de consument. Zelfs als het bedrijf een eigen winkel bij heeft, dan nog is geen erkenning nodig omdat het ook in dat geval uitsluitend aan consumenten levert (Horecameubilair horeca Scandinavisch). Een slagersbedrijf met een winkel (hoofdactiviteit, >70% van de omzet) levert daarnaast ook af en toe aan een paar horecabedrijven
Geen erkenning: de bestelling aan horecabedrijven is marginaal (nevenactiviteit) en minder dan 500 kg per week, de directe grensstreek valt nog onder het begrip plaatselijk en het betreft een klein aantal horecabedrijven waardoor de activiteit ook beperkt is (horeca barkrukken). Bij een productie van >500 kg per week of een omzet aan derden >30% zou het bedrijf wel een erkenning nodig hebben
Dit is niet meer plaatselijk. Zitbanken op maat outlet. Antwerpen valt niet onder de directe grensstreek vanuit Breda, dus een erkenning is nodig. Het is niet meer nodig om te toetsen of de activiteit marginaal en beperkt is. Hierbij moeten overigens wel de regels in het betreffende land (in dit geval België) in acht genomen worden
Het groothandelsbedrijf levert een groot assortiment levensmiddelen (incl. vis en vlees) zowel aan andere bedrijven (horeca) als aan eindverbruikers (consumenten met een pasje). Groothandelsbedrijven vallen onder de definitie van detailhandel. Bij deze bedrijven is het aandeel voor de horeca groter dan voor de eindverbruiker (de consumenten met een pasje) (Horeca stoelen in diverse kleuren). Immers, voor dergelijke groothandelsbedrijven geldt dat niet elke consument inkopen mag doen (door middel van pasjessysteem) en dus is het aandeel levering aan de horeca vele malen groter dan het aandeel levering aan de eindverbruiker
Er worden immers handelingen verricht met het oog op de levering van producten van dierlijke oorsprong aan andere detailhandelszaken die niet onder de uitzondering van groothandels vallen (artikel 1, lid 5, onder b van Verordening (EG) 853/2004). Zitbanken op maat projectinrichting. Een horecagroothandel koopt geportioneerd vlees en vleesproducten in en verkoopt het door aan de horeca
Er worden geen verdere handelingen aan het vlees uitgevoerd. Daarvoor is geen erkenning nodig. Een horecagroothandel gaat het vlees herverpakken en bestellingen op maat maken (snijhandelingen, overladen, portioneren, etc.). De producten worden afgezet in de horeca. Deze horecagroothandel moet wel erkend zijn, omdat de activiteiten niet alleen uit opslag en transport bestaan, maar er ook sprake is van vlees bewerking en/of verwerking.
Dit is dus geen detailhandelsbedrijf, maar een industrieel bedrijf. Luxe horeca barkrukken. Omdat de horecagroothandel in dit geval aan een erkend bedrijf levert, moet de horecagroothandel erkend zijn. Een cateringbedrijf belegt broodjes, salades en eenvoudige kant-en-klare maaltijden met onder andere producten van dierlijke oorsprong (vleeswaren en kaas) en levert deze uit aan een groot bouwbedrijf
Het cateringbedrijf heeft voor deze activiteit geen erkenning nodig. Het samenstellen en uitleveren van broodjes salades en kant-en-klare maaltijden met producten van dierlijke oorsprong wordt beschouwd als detailhandel. Cateringbedrijven vallen met hun activiteiten ook onder de definitie van detailhandel en zijn daarom niet erkenningsplichtig. Zouden de broodjes met producten van dierlijke oorsprong bestemd zijn voor het buitenland (bijvoorbeeld een buitenlandse vliegtuigmaatschappij), dan moet de cateraar wel over een erkenning beschikken, als tenminste onverwerkte (‘rauwe’) producten van dierlijke oorsprong verwerkt worden.
1000 kg vlees aan een erkende uitsnijderij en produceert daarnaast vleesproducten van een klein deel (zo’n 10 %) van het geslachte vlees. Deze vleesproducten (ca (Horecameubilair horeca stijlvol). 100 kg per week) zijn bestemd voor horecabedrijven. Heeft deze slachterij naast zijn slachterij-erkenning ook een vleesproductenerkenning nodig? In deze casus heeft dit bedrijf ook een vleesproductenerkenning nodig
Dat betekent dat deze activiteiten van de slachterij ook erkenningsplichtig zijn. Een ambachtelijke slagerij maakt zelf in de bereidplaats op kleine schaal pasteien, worsten en vleesproducten op basis van rauw vlees. Ongeveer de helft van de producten wordt ter plaatse vanuit de eigen winkel verkocht en de andere helft van deze producten, ca.
Voor deze levering aan de plaatselijke horeca is geen erkenning nodig, hoewel het hier wel een levering aan derden betreft. Deze levering van ca. Horeca tafels horeca bar design. 50 kg vleesproducten in de week valt namelijk onder het begrip ‘marginaal, plaatselijk en beperkt’. Marginaal is immers een beperkt deel van de activiteiten, óf een kleine hoeveelheid levensmiddelen van dierlijke oorsprong in absolute termen
50% van de omzet), maar wel een kleine hoeveelheid in absolute termen, in ieder geval minder dan 150 kg. per week. Daarnaast wordt hierbij ook aan de andere voorwaarden van plaatselijk en beperkt voldaan. Deze ambachtelijke slagerij is uitgezonderd van de erkenningsplicht, en volstaat met een registratie - horecameubilair. Een slagersbedrijf maakt onder andere droge worst die uitsluitend op het bedrijf wordt vervaardigd en uitsluitend via de eigen winkel en een 2-tal eigen marktkramen in weekmarkten, boerenmarkt, enz
Hiervoor is geen erkenning nodig, want er wordt niet aan derden geleverd: de eigen kramen worden niet gezien als ‘derden’ - Horeca barkrukken horeca modern interieur. Indien ditzelfde slagersbedrijf wekelijks meer dan 500 kg vlees verwerkt in droge worst of meer dan 30% van de omzet aan derden levert (bijvoorbeeld supermarkten, benzinestations, marktkramen van derden), dan valt dit niet meer onder de noemer marginaal en beperkte activiteit en zou deze slagerij een erkenning nodig hebben
De activiteiten bestaan uit het (voor)bereiden van producten van dierlijke oorsprong die aan de restaurants worden geleverd. Voor deze activiteiten (bijvoorbeeld bereiden van sushi, tomatensaus met gehakt, voorgaren van lasagnes…) is in beginsel een erkenning nodig (>500 kg vlees/vis verwerkt per week) (Horeca stoelen horeca sfeervol interieur). horecameubilair. In hoofdlijnen kunnen zich 2 situaties voordoen: De restaurant filialen zijn allemaal van dezelfde eigenaar en staan ingeschreven in het KvK-register als nevenvestigingen van de centrale keuken
Latest Posts
Zitbanken Op Maat Horeca Hotel Design
Horeca Barkrukken Interieuradvies
Bedrijfsevent Organiseren